Ботокс
Жена показва резултатите след процедура на поставяне на ботокс

За какво се използва ботоксът?

Ботулиновият токсин намира приложение в различни области на медицината от над 50 години, той се синтезира от бактерия, която се намира естествено в природата и представлява естествен, пречистен протеин.

В естетичната медицина инжектирането на ботокс е най– често извършваната процедура в световен мащаб и е най – ефективният метод за подмладяване на цялостното излъчване. Ботулиновият токсин се използва за третиране на мимическите бръчки – чело, гневна бръчка, пачи крак, бръчки около носа. Има приложение също при гингивална усмивка, бруксизъм, бруксомания и хиперхидроза.

Как работи ботоксът?

В следствие на мимическа дейност, в горния лицев етаж се образуват, така наречените мимически бръчки. Действието на ботокса се изразява в релаксиране и намаляване съкращението на мускула, което видимо изглажда кожата и омекотява линиите. Използва се като превенция към задълбочаването на вече съществуващи бръчки и образуването на нови.

Повече за процедурата:

Поставянето на ботокс е кратка и безболезнена процедура - продължителността и е около 15 – 20минути. Зоната се дезинфекцира, обозначават се точките за инжектиране и с тънка игла се поставя ботокса. Той няма възстановителен период – непосредствено след процедурата се появяват малки папули, които изчезват до час и веднага може да се върнете към ежедневието си.

След процедурата:

- не трябва да се навеждате и да лежите 4 часа

- не трябва да спортувате 3 дни

- не трябва да посещавате спа процедури и солариум 1 седмица

- не трябва да пиете аспирин

- не трябва да пиете алкохол

- не трябва да се гримирате.

Ефектът от процедурата не е видим веднага. Първите резултати започват след третия ден, а пълното разгръщане на ботокса е след десетия ден. Ако е необходима корекция тя се извършва след четиринайстия ден.Абонирай се за нашия бюлетин

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Нашите ценности

Последвай ни